Vaihe 1: Nail-alas voittava tarinaidea

Onko uusi konseptisi erityinen?

Tarpeeksi suuri takaamaan 75 000 – 100 000 sanaa? Tarpeeksi tehokas pitämään lukijan koko ajan?
Keksiä tarinaidea, joka on ladattu ristiriitaan – moottori, joka ajaa tontusi. Perustin ensimmäisen romaani, Margo, tähän ajatukseen: Tuomari yrittää miestä murhasta, jonka tuomari teki. Käytä mitä tahansa aikaa selataksesi tarinaideoitasi ja valita se, jonka haluat lukea – yhden, josta olet intohimoisin. Sen on kaapattava sinut, niin et voi saada sitä pois päästäsi. Vain sellainen idea vie sinut näppäimistöön joka päivä ja inspiroi sinua kirjoittamaan romaani, josta olet aina haaveillut.

voittava tarinaidea

Vaihe 2: Määritä, oletko outliner vai housut

Jos olet ulkoministeri, mieluummin kartoitat kaiken ennen kuin kirjoitat romaani. Haluat tietää hahmosi ja mitä heille tapahtuu alusta loppuun. Jos olet Pantser, kirjoitat housujesi istuimella. Aloitat idean alkiolta ja kirjoitat löytöprosessilla. Kuten Stephen King sanoo: “Aseta mielenkiintoiset hahmot vaikeisiin tilanteisiin ja kirjoita saadaksesi selville mitä tapahtuu.”

Yksi tai toinen näistä lähestymistavoista tuntuu sinulle vain luonnollisimmalta. Mutta monet ovat hybridejä – tarvitsevat ääriviivan turvallisuuden ja vapauden antaa tarinan viedä sinne minne tahansa. Yksinkertaisesti tee vain se, mikä on sinulle parhaiten järkevää. (Katan strategiat molemmille tyypeille ja puhun romaanin rakentamisesta täällä.) Siitä huolimatta tarvitset jonkinlaista rakennetta, jotta pidät palaamatta noin 30 sivun jälkeen. Olen Pantser läpi ja läpi, mutta en koskaan aloita romaanin kirjoittamista ilman ajatusta minne menen – tai luulen menemään.

Vaihe 3: Luo unohtumaton päähenkilö

unohtumaton päähenkilö

Ennen kuin aloitat sivun yhden, haluat ymmärtää hahmosi. Tärkein hahmosi on päähenkilösi, joka tunnetaan myös nimellä pääsihteeri tai sankaritar. Tällä päähenkilöllä on oltava merkkikaari, toisin sanoen oltava lopulta erilainen, parempi ihminen.

Tämä tarkoittaa sitä, että hänellä (ja käytän tätä asekomentoa mukaan lukien sankari tai sankaritar) on oltava potentiaalisesti sankarillisia ominaisuuksia, jotka ilmenevät huipentumassa. Lyijylläsi voi olla inhimillisiä puutteita, mutta niiden tulisi olla lunastettavissa. Sinulla on myös antagonisti, roisto, jonka tulisi olla yhtä valtava ja pakottava kuin sankarisi.Varmista, että pahu ei ole paha vain siksi, että hän on pahu. Sinulla on oltava syyt miksi hän tekee mitä tekee, jotta hänestä tulisi arvokas vihollinen, realistinen ja ikimuistoinen.