Kirjoituskilpailu

Nuoren Voiman Liitto ja Kustannusosakeyhtiö Teos järjestivät Novellin paluun nuorille! kirjoituskilpailu. Erkka Mykkänen julkaisi Antpernyologian nimeltä Supernyrkki (Teos 2013) kilpailun parhaista novelleista.
Nuoriso-novellikilpailu oli avoin kaikille vuosina 1993-1999 syntyneille. Kilpailun novellin aihe ja tyyli olivat ilmaisia ​​ja kilpailun kieli oli suomi.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa:

a) Keskiasteen ikä (syntynyt 1997-1999)
b) Toissijaiset opiskelijat (syntyneet 1993-1996)

Kilpailuun osallistui yhteensä 725 kirjailijaa, lukiosarjassa 459 ja lukiossa 266 kirjailijaa.

Kilpailun tuomarit ovat kirjailija Mikko Rimminen, kustantaja Jussi Tiihonen ja kriitikko Erkka Mykkänen. Supernyrkin antologia ja voittajat julkistettiin palkintojenjakotilaisuuden yhteydessä Helsingin kirjamessuilla lokakuussa 2013.

Vastaanotettu aineisto talletettiin Suomen kirjallisuusyhdistyksen kirjallisuusarkistoon tutkimusta ja mahdollista julkaisukäyttöä varten.

Kouluvierailut ja novellit

Novelli on palannut! Projektissa tekijät kävivät lukioissa ympäri Suomea kertoakseen omasta suhteesta novelliin ja avasivat samalla Novellin syntymäprosessin ja lukemisen salaisuudet.
Hankkeessa kiinnitimme erityistä huomiota nuoriin, jotka ovat tulevaisuuden Novellin lukijoita. Kirjailijavierailujen tarkoituksena ei ollut vain tavata taiteilijaa ja opiskelijoita, vaan myös innostaa Novellia lukemaan ja kirjoittamaan.

Hanke toteutettiin vuoden 2013 alkupuolella retkillä ympäri Suomea. Kiertueen sijainnit olivat Ii, Sodankylä, Kemi, Pyhäjoki, Ylivieska, Kannus, Kälviä, Jurva, Vantaa, Loppi, Elimäki, Orimattila, Forssa, Jyväskylä, Joensuu, Juuka ja Simpele. Vierasvieraina olivat Vilja-Tuulia Huotarinen, Riku Korhonen, Taija Tuominen ja Tiina Raevaara, jotka olivat mukana myös Kariston Pocket Story -antologiassa.

Vierailun lopussa jokainen luokka sai Kariston Pocket Stories -antologian. Vierailun jälkeen opiskelijat kirjoittivat arvosteluja, analyysejä tai esseitä antologian novelleista, joista parhaat on julkaistu nuorisopuheiden novellistosiossa. Vaikka projekti on ohi, lukiossa ja lukiossa voi silti lähettää opiskelijoiden tekstejä julkaistavaksi