Freeze ja Herra Hanks

Marketin kassaneiti näki aivan hyvin pakkastiskille jonka luona, tai mihin pikemminkin nojaili, tai jonka edessä oli, jäätelötuuttia syövä laiha miekkonen. Freeze piti suuresti jäätelöstä, koska oli kuuma kesäpäivä ja hän oli syönyt keskipäivään mennessä jo monta tuuttia.

Freezellä ei ole varsinaista ammattia vaan hän auttelee siellä täällä, hän tulee kuitenkin hyvin toimeen vaikkakin hänen täytyy vaihtaa käytännön syistä asuinpaikkaa jatkuvasti. Hänellä ei ole kuitenkaan koskaan kiirettä vaan niin kuin hän sanoo; ”Jos hätäilee ei saa tilaisuutta”. Myös; ”Elämään tarvitaan suunta”. Ja: ”Jos tarvitsee asetta niin Herra Malibu kertoo mihin pitää tähdätä”.

Freeze on käynyt jo muutaman päivän läheisessä Marketissa ja on ollut oikein tyytyväinen myymälään. Kauppa on kuitenkin valikoiman puolesta liian pieni, joten hän käy siellä vain syömässä jäätelöä ja hakemassa olutta, oluet ovat hyllyssä vähän kulman takana kassalta katsoen. Oluthyllyn edessä on hyvä istuskella ja siihen voi asettaa istuimeksi olutkorin. Mutta nyt hän siis syö jäätelöä kylmätiskillä. Hän kysyi juuri äsken miksi jäätelöt ovat eri paikassa kuin ennen ja kassaneiti huomasi hänet jäätelötötterö kädessä.

-Ei täällä sisällä saa syödä
-Muutkin syövät, kun täällä ei ole sellaista kylttiä missä se sanotaan normaalisti. Teillä on muuten hyviä tuutteja, otan vielä yhden. Freeze oli jo pudottanut edelliset käärepaperit pakkasaltaaseen.
-Hetkinen!
-Ei minulla ole kiirettä. Nämä suomalaiset Kuningatartuutit ja Lakkatuutin on parhaita.
-Ovatko ne meidän tuutit?
-Oletko tyhmä. Sanoin että teillä on parhaat tuutit. Muutkin syövät täällä tai sitten ne syövät tuossa oven ulkopuolella ja moni laittaa paperit teidän tuulikaappiin. Miksei teillä ole kylmäkaapissa olutta?
-On siellä.
-Ei ole kylmiä, jouduin itse laittamaan ne sinne. Freeze avasi kylmäkaapin oven ja kokeili yhtä pulloa jsekä varoitti taas erästä ohi menevää miestä, koskemasta hänen pulloihinsa, koska ne olivat vasta kylmenemässä. Freeze istui uudelleen kaljakorin päälle jäätelöä syöden.

-Teen hälytyksen ja kutsun vartijan.
-Et sinä näille muillekaan asiakkaille kyttiä pistä perään, Freeze sanoi hämmästyneenä. Minä voin tulla kyllä sinne juttelemaan kassan taaksekin jos olet huonokuuloinen. Tykkäätkö sinä jäätelöstä? Freeze nousi laiskasti ja horjui jotenkuten huolimattomaan tyyliinsä kassakoneen luokse.
- Kuuletko tästä jos olen tässä?
-Jos ryöstät minut niin sinut on kuvattu ja poliisi on tulossa.
-En minä nyt tarvitse rahaa. Älä niitä tänne soita. Freeze katseli vasemmalle hyllyjen suuntaan jäätelöä syöden ja sanoi; – kuka minua kuvaa?
-Poistu välittömästi!
-Unohditko ne oluet? Freeze kaiveli nenäänsä ja otti kassan hyllystä tupakkiaskin. – Onko tulitikkuja?
-Ota vain siitä, murhaaja!
-Kiitos. Mistä sinä tunnet minut? Freeze otti tulitikkuja muutaman askin ja savukkeita rasian pari. Vien Hanksillekin muutaman. Hän on hyvä tyyppi, antaa minulle miljoonan.      – Onko tämä se rautatieaseman juttu, yleensä matkustan junalla jos pitää mennä kauemmas?
-Ei ole, tämä on Marketti!
-Niin on. Rautatieasemalta lähtee junia toiseen kaupunkiin täältä taas saa näitä tuutteja. Freeze menetti mielenkiintonsa asiaa kohtaan ja kääntyi ympäri.

Maleksiessaan kylmäkaapille hän otti taskustaan uuden muovikassin ja ihmetteli perunalastupusseja. – En ole koskaan pitänyt sipulista. Hän avasi taas kylmäkaapin ja kokeili pulloja kädellään, nytkin ne olivat liian lämpimiä. – Laitan nämä valmiiksi muovikassiin ja odotan vielä, hän sanoi. Kassaneiti oli vaiti ja punoitti, hän teki jo hälytyksen. Viiden minuutin kuluttua Freeze nousi kaljakorilta ja maleksi takaisin kassalle. – Hanks pyysi tupakkaa ja sanoi että siihen ei saa mennä puolta tuntia pidempään. Sano muille asiakkaille että eivät ota minun oluitani.

-Senkin hullu sadisti

-Miss Mary käsitti myös väärin kun hän haukkui minua hulluksi sosiopaatiksi, mutta hän oli välillä myös oikeassa. Jos syön sämpylää täällä ei se ole ryöstö ja voin viedä sämpylän ulos jos siitä on haukattu. Voin helposti todistaa että te myytte ehjiä sämpylöitä ja se on voinut olla minun taskussani tunnin pari. Todisteet ratkaisevat. Revolveria en pidä koskaan taskussa tai kädessä, koska en halua tulla ammutuksi. Stiletti käy ihan hyvin siitä saa vain sakkoja mutta sitä poliisi ei voi luulla ruutiaseeksi. Yhtenä vuonna minulla oli aina mukana askarteluveitsi.
-Hei nyt minun täytyy käydä moikkaamassa Herra Hanksia, moi!

Freeze käveli reippaasti ulos ja kääntyi rivakasti vasemmalle, mutta meni vauhdikkaasta lähdöstä poiketen istumaan kaupan viereisen rappukäytävän portaille. Kassaneiti ei seurannut vaan kiljui jotakin. Freezellä oli uudet Rayban aurinkolasit ja tyylikkäänä miehenä hän piti niitä ylös otsalle käännettynä. Freezen lempisanonta oli; ”Uudet vaatteet on valmiiksi pestyjä”.

Parturissa käynti on hänen mielestään hankalaa. – Hiustenleikkuun jälkeen parturi haluaa rahaa ja minä taas sanon etten halua antaa, siiten se kysyy mihin menet ja sanon että kotiin. Silloin se sanoo missä asut ja niin edelleen, mitä se sille kuuluu. Viimeisin parturi seurasi minua niin kauan että jouduin tökkimään häntä puukolla.

Siksi Freezellä on nyt pitkät hiukset, joita hän lyhennyttää paikkakunnan naisilla silloin tällöin. Aurinko paistaa mukavasti portaille ja Freeze syö tuuttia. Kun jäätelöstä on jäljellä enää vain muisto, kolme poliisia juoksee kauppaan sisälle ja liukuovien vielä ollessa auki hän kuulee selvästi äänekkään keskustelun murhaajasta ja siitä missä videovalvonnan nauhuri oli. Koska kukaan ei ole hänestä suuremmin kiinnostunut hän nousee ylös. On hyvä tietää että ne poliisit ovat takahuoneessa nauhuria kelaamassa, tuumii Freeze ja menee rappukäytävän enimmäiselle ovelle tapaamaan Hanksiä. Hanks on herrasmies ja tietää mitä tekee. Herra Hanks ottaa oven avatessaan tupakka-askin ja tuliltikut vastaan ja puhuu Freezelle oikein kauniisti ja selvästi, koska Freeze tarvitsee elämälleen suunnan.

-Kiitos, nyt mene kokonaan toiselle puolelle kaupunkia.
-Mihin?
-Sinne kirjaston viereen.
-Mitä minä teen siellä?
-Ensin istut rappusilla ja sitten syöt jäätelöä. Maksat rahalla.
-Koska?
-Nyt menet.
-Millä?
-Kävelet.
-Mitä kautta?
-Nyt menet siitä kuten sanoin ja menet suorinta reittiä.

Freeze lähti kävelemään ja kun hän ohitti kaupan hän muisti oluet. Hän piti tavattomasti oluesta ja päätti laittaa varmuudeksi lapun tähän uuteen pussiin joka oli takataskussa. Jos syntyy ongelmia niin viestintä on tärkeä osa ongelmanratkaisua on Herra Malibu sanonut. Kun Freeze tulee sisään hänellä on lasit silmillään ja hän ottaa ne pois ja laittaa rintataskuun.

Kassaneiti oli vaihtunut toiseen joten hän sanoi kassaneidille ottavansa sen oman pussinsa, mistä hän sopi aiemmin sen toisen neidin kanssa.
- Ovatko ne poliisit siellä takahuoneessa vielä, kuulin siitä videonauhurista mistä ei löydykää ryöstöä vaan joku nuori maitopoika tuutin kanssa. Asun tuossa kulman takana.

-Ovat. Se hullu lähti jo. Kuulustelu kestää tunnin.
-Se erehtyi siitä tuuttimiehestä se toinen kassaneiti.
-Todellakin, onneksi on rehellisiä ihmisiä ja ne saavat hänet kuitenkin kiinni. ”Poliisit ampuvat sen kaupan ryöstäneen murhaajan ja hänet on kuvattu”.
-Ajattelinkin että hän on erehtynyt. Minä haen sen kassin ja sitten on toinenkin kassi ja haen sen myöhemmin.
-Oletko sen poikaystävä, olet siistimpi kuin edellinen.
-Olen. Hän voi leikata näitä hiuksia.
-Hyvä juttu, hae vaan se kassi.

- Tuota peliä voisi vähän kääntää niin näet paremmin kylmäkaapille.

Freeze jutteli vielä muutaman sanan tytön kanssa lähtiessään ja vakuutti että jos rakkaus ei kestäkään ainaisesti niin on hyvä jutella ihmisten kanssa jotka ovat kaverita. Ja naisetkin tarvitsevat elämälleen suunnan. Ulkona Freeze laittoi lasit taas silmilleen ja päätti käydä Second Hand Shopissa katsomassa onko siellä pullonavaajia ja parempaa kassia. Olkalaukku olisi oikein hyvä. Hän tapasi eilen Hanksin ja niin kuin hän itsekin sanoo nyt hänen elämällään on suunta. Freeze tietää että hän on suosittu jos hänellä pon töitä.

Herra Hanks on haavoittunut ja tahtoo että Freeze vie hänelle ruokaa ja morfiinia. Freeze sai aiemmin tonnin kolmen viikon työstä ja laittoi ne siihen muovikassiin pohjalle joka on nyt siellä kylmäkaapissa oluiden ja lapun kanssa. Hanks on sanonut hänelle että hänen tulee olla huolellisempi ja Freeze on samaa mieltä. Freeze päättää soittaa Hanksille.

-Mitä teen jos unohdin rahaa muovikassiin sinne kauppaan?
-Missä ne tarkalleen ovat?
-Kylmäkaapissa.
-Miksi laitoit rahat muovikassissa kylmäkaappiin?
-Siinä on minun oluet mistä mainitsin uudelle kassaneidillekin, hän sanoi että voin hakea ne myöhemmin kun sovin siitä aiemmin.
-Mene hakemaan ne kun tulet ja sitten seuraavaksi tulet heti tänne. Sen toisen kassaneidin työvuoro on päättynyt.
-Minä haen ne kun tulen, kiitos Herra Hanks.
-Kiitos.
-Kiitos.
-Kiitos paljon!

Freeze oli hilpeällä tuulella ja tiesi että kun hänen elämällään on suunta, niin on kuin edellisellä kerralla ,Herra Malibun kanssa. Malibu on hieno mies. Hanks sanoi että hänen lääkärinsä on myös hieno mies ja ymmärtää hyvin hevosia. Freeze itse ajatteli että onkohan New Yorkissa yhtään hevosta jota olisi ammuttu vatsaan. Herra Malibu oli pimeäarkuudesta kärsivä, Herra Malibu ja tahtoi olla pimeässä kuukauden. Sitten olivat herrat; Tom-tom, Jim Wigwam, sir Gauguin Ja tietysti sir McArthur S. Washington. Herra Malibukin oli hieno mies, hän sanoi että ilman ammattiakin pärjää jos elämässä on suunta, koska Tom-tom oli soittanut hänellekin. Tom-tom sanoi että hän tietää hyvin miten vaikeaa on saada kunnon työvoimaa joten hän ryhtyy välittämään minua muillekin työnantajille.

Puukkoa Herra Hanks ei voi sietää ja hän kertoi ”hänelle” että lähihoitaja ei saa kantaa stilettiä ja kun tämä tärkeä tehtävä on ohi, hän saa sen taas takaisin ja nyt se on panttina  ja että Freeze palaa tekemään lähihoitajan tehtäväänsä ja panttia säilytetään kymmenen tonnin kanssa yhdessä, kun niin on sovittu, ja sitten Freeze, on taas Herra Freeze ja nyt hänen elämällään on suunta ja tämä on sopimus.

- Herra Hanks on hieno mies kuten ne muutkin New Yorkin liikemiehet.